Preskocit navigáciu

Na Kysuciach zasahujú vojaci


Na Kysuciach zasahujú vojaci

 Piatkové ranné nasadenie desiatky príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia bolo reakciou veliteľa pluku na priamu žiadosť Odboru civilnej ochrany a krízového riadenia Obvodného úradu v Čadci.

 S ohľadom na vážnosť situácie bol neskôr do oblasti postihnutej snehovou kalamitou vyslaný ďalší vojenský personál i s technikou. V súčasnosti v Turzovke pôsobí osemnásť príslušníkov Ozbrojených síl zo Žiliny, Martina a Čerenian so siedmimi kusmi techniky. Sprejazdňujú mosty a lávky ponad rieku Kysucu a ošetrujú ich tak, aby nedošlo k ich poškodeniu, prípadne zrúteniu. Podieľajú sa i na sprejazdňovaní cestných komunikácií.

 Vojaci v súčasnosti vozia pitnú vodu do vodojemov v obci Plavnica v okrese Stará Ľubovňa a Čavoj v okrese Prievidza. V pohotovosti sú ďalší príslušníci ozbrojených síl aj s ťažkou technikou, ktorí sú v prípade potreby pripravení zasiahnuť.

 Ozbrojené sily i takto napĺňajú svoje poslanie – pomoc obyvateľstvu v krízových situáciach. Vo výkone a v pohotovosti zotrvajú vojaci do odvolania.


Na Kysuciach zasahujú vojaciNa Kysuciach zasahujú vojaciNa Kysuciach zasahujú vojaciNa Kysuciach zasahujú vojaci

Autor: 5. pšu - npor. Mário Pažický , Foto: 5. pšu - npor. Mário Pažický - Dátum: 17.02.2012
Čítanosť: 42248
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share