Preskocit navigáciu

Prihraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR - avízo


Prihraničné stretnutie náčelníkov Generálnych štábov OS SR a AČR - avízo

Vzájomná spolupráca ozbrojených síl SR s Armádou Českej republiky bude hlavnou témou prihraničného stretnutia náčelníkov Generálnych štábov ozbrojených síl Slovenskej republiky a Českej republiky, ktoré sa uskutoční v dňoch 29. februára až 2. marca 2012 v Čadci.

Zahraničného hosťa privítal náčelník Generálneho štábu OS SR na pôde 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline s plnými vojenskými poctami. Po privítaní sa obidve delegácie presunuli do Čadce na spoločné rokovanie.

Cieľom prihraničného stretnutia generálmajora Petra Vojteka s českým partnerom armádnym generálom Vlastimilom Picekom je prerokovať témy vzájomnej spolupráce v rámci krajín V4, témy z oblasti vzájomnej výmeny a využívania skúseností, vojenského zdravotníctva a logistickej podpory v misiách a operáciách medzinárodného krízového manažmentu.

V rámci programu 2. marca 2012 generáli spoločne navštívia aj 5. pluk špeciálneho určenia v Žiline, kde sa delegácie oboznámia s výcvikom, výstrojom a výzbrojou elitného slovenského pluku.

Počas návštevy pluku sa o 12.00 hod. uskutoční tlačový brífing za účasti generálmajora Vojteka a armádneho generála Vlastimila Piceka. Príchod zástupcov médií očakávame do 11.40 hod. (vchod do kasární je zo Závodia od Kostola sv. Štefana). Účasť médií je podmienená akreditáciou na adrese: mario.pazicky@gmail.com najneskôr 2. marca do 7.00 hod. Kontaktná osoba: npor. Mgr. Mário Pažický, tel. 0905 21 70 90.


Prihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábov OS SR a AČRPrihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábov OS SR a AČRPrihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábov OS SR a AČRPrihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábov OS SR a AČRPrihraničné stretnutie náčelníkov generálnych štábov OS SR a AČR

Autor: hovorca ozbrojených SR , Foto: 5. pšu - npor. Mário Pažický - Dátum: 01.03.2012
Čítanosť: 15179
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share