Preskocit navigáciu

Špecialisti EOD pokračujú v likvidácii munície


Špecialisti EOD pokračujú v likvidácii munície

Špecialisti na likvidáciu nevybuchnutých improvizovaných výbušných zariadení (Explosive Ordnance Disposal - EOD) z Národného centra EOD Nováky pokračujú v likvidáciu nebezpečnej munície, ktorá bola 7. marca porušená výbuchom. Počas stredy 14. marca a dnešného dňa, príslušníci jednotky EOD v priestoroch technického priestoru Muničného skladu v Novákoch kontrolovaným výbuchom zlikvidovali 20 obalov so 400 kusmi univerzálnych ručných granátov.

Príslušníkom Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ Bratislava bolo na účely vyšetrovania odovzdaných 5 debničiek so 100 granátmi.

Celkovo bolo príslušníkmi EOD zlikvidovaných 21 obalov s granátmi v celkovom množstve 420 ks. Zostáva zlikvidovať ešte 18 obalov s granátmi v celkovom množstve 360 ks. Po prvýkrát v histórii sa munícia likviduje priamo v technickom priestore, keďže jej prevoz je nebezpečný.


Špecialisti EOD pokračujú v likvidácii munícieŠpecialisti EOD pokračujú v likvidácii munícieŠpecialisti EOD pokračujú v likvidácii munícieŠpecialisti EOD pokračujú v likvidácii munície

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: NC EOD Nováky - rtm. Mário Rückschloss - Dátum: 15.03.2012
Čítanosť: 13115
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share