Preskocit navigáciu

Vitajte doma, vojaci - Aktualizované


Vitajte doma, vojaci - Aktualizované

Dňa 22. marca 2012 sa začala marcová rotácia príslušníkov OS SR vojenskej operácie UNFICYP (UNITED NATIONS FORCES IN CYPRUS). V ranných hodinách odlietalo na plnenie úloh do tejto operácie z letiska SLIAČ 79 profesionálnych vojakov. Následne sa vo večerných hodinách vrátilo z pôsobenia vo vojenskej operácii 42 profesionálnych vojakov z toho 2 vojačky.

Vracajúcu sa jednotku privítal zástupca veliteľa VzS plukovník Ivan HŮLEK spolu s veliacim poddôstojníkom VzS štábnym nadrotmajstrom Vladimírom Belušom. „Som nesmierne rád, že Vás tu dnes môžem osobne privítať a zároveň sa Vám poďakovať za Vašu náročnú prácu, ktorú ste vzorne vykonávali nielen v prospech seba ale hlavne svojej krajiny. Prajem Vám veľa zdravia, optimizmu a entuziazmu pri výkone služby vo Vašich ďalších funkciách“, uviedol plukovník HŮLEK.

Po uvítacích slovách jednotka absolvovala zdravotnícke opatrenia a po prevzatí personálnych rozkazov pokračovali zabezpečenou dopravou k svojim rodinám.

Marcová rotácia operácie UNFICYP bola úspešne ukončená dňa 29. marca 2012, kedy v skorých ranných hodinách z letiska Sliač odletelo plniť úlohy do tejto operácie 29 profesionálnych vojakov a 66 sa z nej vrátilo. Vo večerných hodinách ich privítal náčelník štábu veliteľstva VzS plukovník Stanislav Hurčík spolu s veliacim poddôstojníkom VzS štábnym nadrotmajstrom Vladimírom Belušom.

Slovenskí vojaci si počas ročného pôsobenia na Cypre profesionálne plnili stanovené úlohy a vzorne reprezentovali nielen seba, ale hlavne Slovenskú republiku. Operácia UNFICYP je jednou z najstarších mierových misií OSN a trvá nepretržite od roku 1964. Ozbrojené sily SR vysielajú do tejto operácie profesionálnych vojakov od mája 2001.


111

Autor: vvzs , Foto: zk Sliač - Dátum: 30.03.2012
Čítanosť: 12908
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share