Preskocit navigáciu

Poprad privítal hrdinov z Afganistanu


Poprad privítal hrdinov z Afganistanu

Po úspešnom splnení úloh v operácii ISAF šťastne pristálo 21. a 22. marca 2012 na popradskom letisku 167 vojakov, vracajúcich sa z Afganistanu.

Vo štvrtok, 22. marca v popoludňajších hodinách privítal skupinu z druhého letu veliteľ 2. mechanizovanej brigády plukovník gšt. Karol Navrátil so zástupcom veliteľa 11. mpr Martin majorom Alexandrom Schoberom. Medzi vojakmi, ktorí sa vrátili, boli vojaci pôsobiaci šesť mesiacov vo funkciách na veliteľstve ISAF v Kábule, Regionálnom veliteľstve – Juh v Kandaháre, strážnej jednotke a provinčnom rekonštrukčnom tíme Uruzgan v Tarin Kowt, ako aj dvadsiati príslušníci jednotky pre plnenie úloh špeciálnych operácií (SOTU), ktorí riadili výcvik afganských špeciálnych policajných jednotiek. Z Afganistanu sa vrátili aj príslušníci strážnej jednotky Kandahár, ktorí strávili v operácii ISAF takmer 10 mesiacov.
Najbližšie dni strávia vojaci vo Vysoko špecializovanom ústave pre pľúcne choroby v Novej Polianke, kde sa podrobia kontrolným lekárskym vyšetreniam.

Slávnostný nástup jednotiek ISAF, spojený s odovzdávaním medailí „Za službu vo vojenskej operácii ISAF“, sa uskutoční 29. marca o 14,00 hod. v priestoroch 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline pre príslušníkov SOTU a 30. marca 2012 na Námestí osloboditeľov v Michalovciach o 10,00 hod. pre ostatné jednotky, ktoré sa šťastne vrátili z operácie v Afganistane.


Poprad privítal hrdinov z AfganistanuPoprad privítal hrdinov z AfganistanuPoprad privítal hrdinov z AfganistanuPoprad privítal hrdinov z AfganistanuPoprad privítal hrdinov z AfganistanuPoprad privítal hrdinov z AfganistanuPoprad privítal hrdinov z AfganistanuPoprad privítal hrdinov z Afganistanu

Autor: mjr. Milan Vanga, hovorca OS SR , Foto: MO SR - Pavol Vitko - Dátum: 23.03.2012
Čítanosť: 18077
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share