Preskocit navigáciu

AFCEA - Slovak Telecom


AFCEA - Slovak Telecom

Dňa 20.3.2012 sa v priestoroch Centrálnej lokality Trenčín uskutočnilo stretnutie príslušníkov ZaSKIS a GŠ OS SR s predstaviteľmi spoločnosti Slovak Telecom opäť pod záštitou Slovenskej asociácie dodávateľov a užívateľov vojenských komunikačných a informačných systémov (AFCEA).

Prednášky boli rozdelené do troch nezávislých tematických celkov. Prvá prednáška sa venovala dátovým centrám, v ktorej bolo poukázané na výhodnosť nasadenia informačných systémov do dátových centier z pohľadu bezpečnosti a zaistenia prevádzkových podmienok. Následne bolo predstavené riešenie pre bezpečnú mobilnú vnútropodnikovú komunikáciu aplikovateľnú na všetky mobilné zariadenia, hlavne smartfóny a tablety. Ukážka manažmentu mobilných zariadení ukázala aplikovanie bezpečnostných smerníc a politík i prípadnú lokalizáciu zariadenia. V poslednom bloku bol fy PosAm predstavený produkt zabezpečujúci vysokú bezpečnosť desktopov spoločnosti CITRIX.

Praktické ukážky i samotné prednášky výrazným spôsobom rozšírili technologický obzor zúčastneným vojenským odborníkom na KIS.


Foto1Foto1Foto1Foto1Foto2Foto2Foto2Foto2Foto3Foto3

Autor: kpt. Ing. David Bilík , Foto: kpt. Ing. David Bilík - Dátum: 27.03.2012
Čítanosť: 10210
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share