Preskocit navigáciu

Novým ministrom obrany sa stal Martin Glváč


Novým ministrom obrany sa stal Martin Glváč
Ministrom obrany SR sa dnes stal Martin Glváč. Poverenie na riadenie rezortu mu popoludní odovzdal prezident SR Ivan Gašparovič. „Do tohto rezortu prichádzam ako civil s veľkou pokorou a budem sa snažiť, čo najviac počúvať odborníkov, snažiť sa nasiaknuť čo najviac problematiky a odbornosti, aby som vedel veci správne vyhodnotiť a rozhodnúť,“ povedal minister Glváč.

Ako ďalej uviedol, s predstaviteľmi ozbrojených síl chce hovoriť o tom, čo treba vyriešiť najskôr. „Súhlasím s tým, že prestal čas analýz, ale treba naozaj robiť aj rázne kroky, aby bolo po určitom čase vidieť aj nejaké výsledky,“ zdôraznil novovymenovaný šéf rezortu obrany.

Pred zamestnancami rezortu obrany dnes ďalej uviedol, že ľudia, ktorí bránia vlasť majú mať primerané sociálne zabezpečenie a takisto aj ich rodina. „Dávam tu slovo, že na sociálne zabezpečenie sa nebude ani v tejto náročnej dobe siahať,“ povedal.

Nového ministra obrany na ministerstve sprevádzala bývalá premiérka poverená riadením Ministerstva obrany SR Iveta Radičová. Tá vidí priestor na zdokonaľovanie najmä v oblasti modernizácie ozbrojených síl, ako aj celého rezortu obrany. Vyzdvihla vysokoprofesionálne zastúpenie našich vojakov v zahraničných misiách. A za neoceniteľnú tiež považuje pomoc vojakov pri živelných pohromách a katastrofách. Čo sa týka ďalšieho smerovania rezortu, za nevyhnutné považuje dôsledné nasmerovanie finančných zdrojov na tie oblasti, ktoré prinášajú efektívne výstupy. Zmeny by podľa nej mali nastať aj v tajných službách.
 

Novým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin GlváčNovým ministrom obrany sa stal Martin Glváč

Autor: MO SR - OpMP , Foto: MO SR - Ivan Kelement, OS SR - Milan Vanga - Dátum: 04.04.2012
Čítanosť: 13703
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share