Preskocit navigáciu

Stretnutie náčelníka generálneho štábu s mimovládnymi organizáciami


Stretnutie náčelníka generálneho štábu s mimovládnymi organizáciami

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálmajor Peter Vojtek pokračuje v tradícií v stretnutiach s predstaviteľmi občianskych združení a mimovládnych organizácií, spolupracujúcich s rezortom obrany a ozbrojenými silami. Prvé takéto stretnutie sa uskutočnilo dnes, 11. apríla v priestoroch trenčianskeho Posádkového klubu.

Na stretnutí sa zo strany občianskych združení a mimovládnych organizácií zúčastnili predstavitelia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, Združenia žien v Armáde SR, Únie vojnových veteránov SR, Matice slovenskej, Združenia vojenskej obrody Slovenska, Zväzu vojakov SR a ďalších, spolu 20 združení.

V úvode stretnutia náčelník Generálneho štábu OS SR generálmajor Peter Vojtek privítal zástupcov združení a poďakoval za spoluprácu vo výcvikovom roku 2011. Formou prezentácie generálmajor Vojtek prítomných informoval o aktuálnom dianí v ozbrojených silách, o ambíciách OS SR do ďalšieho obdobia, ale aj o možnostiach spolupráce OS SR s tretím sektorom v ďalšom období. S prezentáciou o činnostiach Posádkového klubu v Trenčíne vystúpil jeho vedúci Stanislav Martinák. Prítomných informoval o histórii, súčasnosti a budúcnosti Posádkového klubu, jeho určení a poslaní, ako aj o možnostiach využívania priestorov Posádkových klubov pre činnosť občianskych združení a mimovládnych organizácií.

Predstavitelia združení a organizácií ocenili podporu, ktorá im bola vo výcvikovom roku 2011 zo strany OS SR poskytnutá. Ich spoločnou snahou je, aby bola venovaná väčšia pozornosť národným a vojenským tradíciám. Záver rokovania patril spoločnej diskusii o aktuálnych otázkach.

Dnešné rokovanie bolo spríjemnené aj vernisážou výstavy a kultúrnym vystúpením, ktoré pripravili príslušníci Posádkového klubu.


Stretnutie náčelníka generálneho štábu s mimovládnymi organizáciamiStretnutie náčelníka generálneho štábu s mimovládnymi organizáciamiStretnutie náčelníka generálneho štábu s mimovládnymi organizáciamiStretnutie náčelníka generálneho štábu s mimovládnymi organizáciamiStretnutie náčelníka generálneho štábu s mimovládnymi organizáciamiStretnutie náčelníka generálneho štábu s mimovládnymi organizáciamiStretnutie náčelníka generálneho štábu s mimovládnymi organizáciamiStretnutie náčelníka generálneho štábu s mimovládnymi organizáciami

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: Ing. Miroslav Ondráš - Dátum: 11.04.2012
Čítanosť: 11220
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share