Preskocit navigáciu

Stretnutie veliteľa RCC South s ministrami vnútra


Stretnutie veliteľa RCC South s ministrami vnútra

Veliteľ Regionálneho koordinačného centra juh (RCC South) sa stretol s ministrami vnútra kantónu Bosnian Podrinje (C5) a kantónu Sarajevo (C9), s ktorými diskutoval o aktuálnej bezpečnostnej situácii v Bosne a Hercegovine.

Vo štvrtok 12. apríla 2012 sa veliteľ RCC South podplukovník Vladimír Stolárik stretol ministrom vnútra C5, Nursetom Sipovičom. Obsahom ich rozhovoru bola bezpečnostná situácia v C5 a problémy, ktorým čelí ministerstvo vnútra (MOI) C5. Minister podotkol, že kantón C5 patrí medzi najmenšie, ale zároveň najbezpečnejšie kantóny federácie Bosna a Hercegovina. Veliteľ RCC South informoval ministra Sipoviča o činnosti LOTs a RCC SOUTH v tejto časti Bosny a Hercegoviny. Atmosféra počas vzájomného rozhovoru bola veľmi priateľská, o čom svedčí aj fakt, že samotný minister Sipovič navrhol, aby sa takéto stretnutia uskutočňovali častejšie.

Stretnutie veliteľa RCC South podplukovníka Vladimíra Stolárika s ministrom vnútra C9 Muhamedom Budimličom sa uskutočnilo v pondelok 16. apríla 2012. Minister počas spoločného rozhovoru poukázal na fakt, že kantón C9 má najväčší počet obyvateľov a aj to je jeden z dôvodov, prečo je tu kriminalita pomerne vysoká. Najčastejšie sa jedná o majetkovú trestnú činnosť ako sú vykrádanie domov, drobné krádeže a krádeže áut. Ďalším závažným problémom je ilegálna držba zbraní obyvateľov. Aj keď zákon o zbraniach existuje, jeho implementácia je nedostatočná. Práve týmito zbraňami je často páchaná trestná činnosť. Počas rozhovoru poskytol informácie o činnosti MIO a polície kantónu C9. V ďalšom veliteľ RCC South a minister Budimlič diskutovali o aktuálnej bezpečnostnej situácii v C9 a jej budúcom smerovaní. Priateľský rozhovor ukončil minister Budimlič so slovami, že sa teší na ďalšie stretnutie.


Stretnutie veliteľa RCC South s ministrami vnútra

Autor: veliteľstvo RCC South, Bosna a Hercegovina , Foto: autor - Dátum: 20.04.2012
Čítanosť: 11935
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share