Preskocit navigáciu

Náčelník Generálneho štábu OS SR navštívil SHAPE v Monse


Náčelník Generálneho štábu OS SR navštívil SHAPE v Monse

Náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR generálmajor Peter Vojtek sa v najbližších dňoch zúčastní na rokovaní Vojenského výboru Európskej únie a Vojenského výboru NATO v Bruseli.

V predvečer prvého rokovania náčelníkov generálnych štábov armád členských krajín EÚ navštívil generálmajor Vojtek Najvyššie veliteľstvo spojeneckých síl v Európe (SHAPE) v Monse, kde ho prijal jeho veliteľ admirál James Stavridis za účasti vedúceho stálej delegácie SR pri NATO veľvyslanca Františka Kašického, vojenského predstaviteľa SR pri Vojenskom výbore NATO a EÚ generálporučíka Petra Gajdoša a národného vojenského predstaviteľa pri SHAPE brigádneho generála Ivana Hirku.

Náčelník generálneho štábu sa počas návštevy stretol aj s príslušníkmi OS SR, ktorí pracujú v Úrade národného vojenského predstaviteľa pri SHAPE, kde sa zoznámil s ich úlohami a činnosťou.

Po rokovaní Vojenského výboru EÚ 24. apríla budú náčelníci generálnych štábov zasadať aj v rámci Vojenského výboru NATO 25. – 26. apríla 2012.


Náčelník Generálneho štábu OS SR na rokovaní v BruseliNáčelník Generálneho štábu OS SR na rokovaní v BruseliNáčelník Generálneho štábu OS SR na rokovaní v BruseliNáčelník Generálneho štábu OS SR na rokovaní v BruseliNáčelník Generálneho štábu OS SR na rokovaní v BruseliNáčelník Generálneho štábu OS SR na rokovaní v BruseliNáčelník Generálneho štábu OS SR na rokovaní v BruseliNáčelník Generálneho štábu OS SR na rokovaní v Bruseli

Autor: mjr. Milan Vanga, hovorca OS SR , Foto: Sgt. Peter Buitenhuis a Sgt. Emily Langer, SHAPE - Dátum: 23.04.2012
Čítanosť: 13788
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share