Preskocit navigáciu

Náčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v Pezinku


Náčelník GŠ  sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v Pezinku

Obvodný úrad Pezinok a Základná organizácia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov zorganizovali 10. mája pietnu spomienku pri príležitosti 67. výročia Dňa víťazstva nad fašizmom.

Spomienkového aktu pri pamätníku 2. svetovej vojny v Pezinku sa zúčastnil náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek, zástupcovia miestnej samosprávy a ďalší pozvaní hostia.

Generálporučík Vojtek vo svojom príhovore uviedol: „Plne si uvedomujeme rozsah a historický význam Dňa víťazstva nad fašizmom. Súčasní profesionálni vojaci sa pri svojej každodennej práci v rôznych krajinách, aj doma na Slovensku, riadia hodnotami, ktoré vydobili naši predkovia a napĺňajú tak posolstvo tejto dejinnej udalosti. Zodpovedne tak nadväzujú na tradície boja proti fašizmu z obdobia 2. svetovej vojny.

„Ctime si a ďalej odovzdávajme odkaz Dňa víťazstva nad fašizmom. Chráňme si našu krásnu Slovenskú republiku, plňme si zodpovedne svoje povinnosti pri obrane jej nezávislosti a územnej celistvosti. S úctou sa skloňme pred tými, ktorí pre oslobodenie našej vlasti obetovali to najcennejšie. Práve im venujme tichú spomienku. Na ich nebojácne činy nezabúdame!“, dodal na záver náčelník GŠ OS SR Peter Vojtek.


Náčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v PezinkuNáčelník GŠ sa zúčastnil spomienkovej slávnosti v Pezinku

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: Jozef Hanáček, OÚ Pezinok - Dátum: 11.05.2012
Čítanosť: 13566
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share