Preskocit navigáciu

Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci


Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci

 Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov z Považskej Bystrice zorganizoval v nedeľu 13. mája 2012 pietnu spomienku pri príležitosti 67. výročia oslobodenia našej vlasti.

 Položením vencov k pamätníku Tri kríže na vrchu Stratenec, ktorý je najzápadnejším cípom pohoria Javorníky, si pripomenuli návrat k slobode predseda parlamentného Výboru pre obranu a bezpečnosť, poslanec Národnej rady Slovenskej republiky a bývalý minister obrany Jaroslav Baška, primátor Považskej Bystrice Karol Janas, starostovia z okolitých slovenských a českých obcí, príslušníci Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, zástupcovia Českého svazu bojovníků za svobodu a občania blízkeho okolia Slovenska a Moravy. Za ozbrojené sily Slovenskej republiky a ich 5. pluk špeciálneho určenia položil veniec náčelník štábu pluku podplukovník Branislav Benka.


Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci I.Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci I.Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci I.Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci I.Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci II.Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci II.Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci II.Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci II.Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci III.Spomínali pri Troch krížoch na Stratenci III.

Autor: 5. pšu - npor. Mário Pažický , Foto: 5. pšu - archív - Dátum: 14.05.2012
Čítanosť: 41628
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share