Preskocit navigáciu

Slovenskí ženisti dokončili ďalší projekt, tentoraz pre miestne obyvateľstvo


Slovenskí ženisti dokončili ďalší projekt, tentoraz pre miestne obyvateľstvo

Napriek tomu, že čas odchodu z misie sa neodvratne blíži, slovenská ženijná jednotka v operácii ISAF má stále plné ruky práce. V týchto dňoch dokončili slovenskí ženisti projekt, zameraný na zlepšenie podmienok pre vodičov, prevažne afganského pôvodu, čakajúcich na vstupnej bráne ECP-4 do najväčšej vojenskej základne NATO – Kandahar Airfield.

Ženijno-strojné družstvo letiskovo-stavebnej čaty multifunkčnej ženijnej roty dostalo za úlohu postaviť nový prístrešok pre vodičov, v ktorom miestni vodiči strávia niekoľko dní a nocí, čakajúc na povolenie vstúpiť na základňu. Keďže pôvodný prístrešok bol v zlom stave, prácu našich ženistov miestni pozitívne ocenili. Dokonca priložili ruky k dielu a našim ženistom pomáhali s jednoduchšími prácami.

Postavením prístrešku sa však ich práca neskončila. Ich ďalšou úlohou bolo zaskliť provizórnu drevenú mešitu, slúžiacu ako miesto modlitieb moslimských vodičov. Nakoľko doteraz okná na nej boli prikryté iba plastovými vrecami, cez otvory v čase dažďov prenikala voda. Vďaka práci našich ženistov budúce obdobie dažďov nespôsobí zatopenie modlitebne.

Hoci práca na zlepšení podmienok vstupnej brány ECP-4 nepriniesla také nebezpečenstvo pre našich ženistov ako iné, omnoho rizikovejšie projekty, ktoré počas plnenia operačných úloh v misii ISAF vykonávali, práve týmto projektom sa zapísali do povedomia afganských občanov v tom najpozitívnejšom zmysle.


Slovenskí ženisti dokončili ďalší projekt, tentoraz pre miestne obyvateľstvoSlovenskí ženisti dokončili ďalší projekt, tentoraz pre miestne obyvateľstvoSlovenskí ženisti dokončili ďalší projekt, tentoraz pre miestne obyvateľstvoSlovenskí ženisti dokončili ďalší projekt, tentoraz pre miestne obyvateľstvoSlovenskí ženisti dokončili ďalší projekt, tentoraz pre miestne obyvateľstvo

Autor: SLOVCON Kandahar, Afganistan , Foto: autor - Dátum: 29.05.2012
Čítanosť: 13519
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share