Preskocit navigáciu

Vojenskí chemici na konferencii MEDICÍNA KATASTROF 2012


Vojenskí chemici na konferencii MEDICÍNA KATASTROF 2012

Použitie spôsobilostí na podporu riešenia incidentov v domácom krízovom manažmente predstavili vojenskí chemici na medzinárodnej konferencii medicíny katastrof, ktorá sa konala 30.5. – 1.6. v Tatranských Zruboch.

Príslušníci práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany z Rožňavy prispeli k vysokej úrovni konferencie svojimi odbornými prednáškami, ale hlavne praktickými ukážkami činnosti pri krízových situáciách. „Pri ukážke súčinnosti jednotlivých zložiek Integrovaného záchranného systému boli do imitovaného zásahu začlenené aj vojenské zariadenia na dekontamináciu techniky (T-815 DEKVOZ), hygienickú očistu osôb (SDO), ako aj prieskumné vozidlo ALIGÁTOR CBRN, na plnenie špeciálnych úloh v mieste vysoko virulentnej nákazy,“ povedal počas konferencie veliteľ práporu RCHBO podplukovník Oliver Toderiška. „Interoperabilitu a efektivitu vojenských a civilných zložiek bola vysoko hodnotená všetkými účastníkmi konferencie,“ dodal.

Už 15. ročník medzinárodnej konferencie Medicína katastrof zorganizovalo Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva Českej republiky, kanceláriou Svetovej zdravotníckej organizácie v SR a ČR, Ministerstvom vnútra SR, Ministerstvom obrany SR, Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Ministerstvom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Konferenciu podporili Odborná spoločnosť krízovej pripravenosti zdravotníctva Českej republiky a Klinika urgentnej medicíny a medicíny katastrof Lekárskej fakulty UK Bratislava.


Vojenskí chemici na konferencii MEDICÍNA KATASTROF 2012Vojenskí chemici na konferencii MEDICÍNA KATASTROF 2012Vojenskí chemici na konferencii MEDICÍNA KATASTROF 2012Vojenskí chemici na konferencii MEDICÍNA KATASTROF 2012Vojenskí chemici na konferencii MEDICÍNA KATASTROF 2012Vojenskí chemici na konferencii MEDICÍNA KATASTROF 2012Vojenskí chemici na konferencii MEDICÍNA KATASTROF 2012Vojenskí chemici na konferencii MEDICÍNA KATASTROF 2012

Autor: prápor rchbo Rožňava , Foto: autor - Dátum: 01.06.2012
Čítanosť: 13133
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share