Preskocit navigáciu

Poučne a zábavne s Vojenskou políciou v Necpaloch


Poučne a zábavne s Vojenskou políciou  v Necpaloch

„Dajte mi dostatok informácií, aby som sa v živote vedel správne rozhodnúť.“ – Deklarácia práv dieťaťa – právo na vzdelanie a právo na ochranu pred zneužitím.

V utorok 5. 6.2012 Detský domov a Základná škola Necpaly spolu s príslušníkmi útvaru Vojenskej polície Banská Bystrica zorganizovala výchovno-zábavné dopoludnie pre žiakov ZŠ a Detský domov Necpaly, ZŠ Belá - Dulice, ZŠ Žabokreky a s cieľom oboznámiť deti s činnosťou Vojenskej polície a záživnou formou ich vystríhať pred nebezpečenstvami drog. Žiaci, ale aj mnohí občania Necpál mali možnosť na námestí obce vidieť dve dynamické ukážky prenasledovania a zaistenia nebezpečného páchateľa, zažiť pocit byť zadržaný a eskortovaný špeciálnym vozidlom, odobratie odtlačkov prstov, prezrieť si techniku VP a zúčastniť sa besedy na tému Drogy s náčelníkom Oddelenia odhaľovania a dokumentovania trestnej činnosti útvaru Vojenskej polície Banská Bystrica majorom Ing. Mariánom MARKUSOM.

„Napriek nie najlepšiemu počasiu boli deti z akcie nadšené a my pedagógovia veríme, že aj oboznámené a poučené o nebezpečenstvách drog. Za túto vydarenú akciu chceme poďakovať príslušníkom Útvaru Vojenskej polície Banská Bystrica, ktorí sa úžasne deťom venovali a trpezlivo odpovedali na ich nespočetné otázky. Celá akcia bola koncipovaná tak, aby si deti uvedomili svoje právo na vzdelanie – byť informovaný o nástrahách súčasného sveta a na základe získaných informácií sa vedieť chrániť pred zneužitím“ doplnila riaditeľka základnej školy Necpaly Mgr. L. Majková.


Poučne a zábavne s Vojenskou políciou  v NecpalochPoučne a zábavne s Vojenskou políciou  v NecpalochPoučne a zábavne s Vojenskou políciou  v NecpalochPoučne a zábavne s Vojenskou políciou  v NecpalochPoučne a zábavne s Vojenskou políciou  v NecpalochPoučne a zábavne s Vojenskou políciou  v Necpaloch

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 08.06.2012
Čítanosť: 20579
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share