Preskocit navigáciu

Príprava logistického "supercvičenia"


Príprava logistického

V Bratislave sa tento týždeň konala hlavná plánovacia konferencia k cvičeniu Capable logistician 2013, na ktorej rokovalo 140 účastníkov z 12 armád a 15 ďalších organizácií.  Cvičenie sa uskutoční budúci rok v júni a hostiteľskou krajinou bude Slovensko.

„Využijeme priestory Vojenského výcvikového priestoru Lešť, letisko Sliač a okrem iných budeme spolupracovať s Akadémiou ozbrojených síl Liptovský Mikuláš,“ povedal plukovník Miroslav Pelikán, riaditeľ Mnohonárodného centra pre koordináciu logistiky so sídlom v Prahe. Plukovník Pelikán, ktorý bude aj riadiaci cvičenia uviedol, že ide o najväčšie podujatie svojho druhu za posledné viac ako desaťročie. „Podobné logistické cvičenie krajín NATO a Partnerstva za mier sa konalo pred deviatimi rokmi, no naše ho počtom účastníkov aj techniky prevýši,“ porovnal plukovník Pelikán.

„Očakávame 1 500 vojakov a 500 kusov techniky,“ konkretizoval podplukovník Peter Ács, ktorý koordinoval plánovaciu konferenciu za slovenskú stranu. Celkovou prípravou cvičenia za OS SR bol poverený brigádny generál Juraj Krištofovič.



Autor: MO SR - Pavol Vitko , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 15.06.2012
Čítanosť: 12647
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share