Preskocit navigáciu

Privítanie príslušníkov CSS OMLT v Martine


Privítanie príslušníkov CSS OMLT v Martine

Dňa 27. júna 2012 privítal v Prápore výcviku Martin veliteľ práporu podplukovník Roman Petrík príslušníkov v poradí druhého operačného mentorského a styčného tímu pre bojové zabezpečenie CSS OMLT (Combat service support Operational mentoring and liaison team) po návrate z plnenia úloh v operácii ISAF v Afganistane.
Veliteľ práporu , ktorý zodpovedá za celkovú prípravu tímu, poďakoval všetkým 15 príslušníkom tímu za úspešné splnenie úloh v operácii a zároveň vyjadril presvedčenie o ďalšej spolupráci pri odovzdávaní skúseností v rámci prípravy štvrtej rotácie tohto tímu.
Príslušníci CSS OMLT sa vrátili z Afganistanu spolu s 18. rotáciou SLOVCON dňa 21.6.2012 po polročnom pôsobení na základni Tarin Kowt, v provincii Uruzgan, v zostave austrálskeho mentorovacieho úlohového zoskupenia. V operácii pôsobili v kombinovanej zostave spoločne s 5 príslušníkmi Národnej gardy štátu Indiana, USA a 2 príslušníkmi austrálskych ozbrojených síl. Slovenská republika v roku 2011 prevzala vedúcu úlohu v mentorovaní práporu bojového zabezpečenia 4. brigády Afgánskej národnej armády. Po zmene koncepcie operácie sa v máji 2012 pretransformovali operačné mentorské a styčné tímy na vojenské poradné tímy bezpečnostných síl.


Privítanie príslušníkov CSS OMLT v Martine 1Privítanie príslušníkov CSS OMLT v Martine 1Privítanie príslušníkov CSS OMLT v Martine 1Privítanie príslušníkov CSS OMLT v Martine 1Privítanie príslušníkov CSS OMLT v Martine 2

Autor: VJMM , Foto: VJMM - Dátum: 28.06.2012
Čítanosť: 12445
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share