Preskocit navigáciu

Výmena na Štábe strategického plánovania GŠ OS SR


Výmena na Štábe strategického plánovania GŠ OS SR

Slávnostná výmena na pozícii náčelníka Štábu strategického plánovania a rozvoja spôsobilostí GŠ OS SR sa uskutočnila dnes 29. júna na Generálnom štábe v Bratislave. Za účasti zástupcov náčelníka GŠ generálmajora Miroslava Kociana, generálporučíka Jaroslava Vývleka a príslušníkov Štábu strategického plánovania bol do tejto funkcie ustanovený brigádny generál Josef Pokorný, ktorý pôsobil ako zástupca veliteľa Síl výcviku a podpory a ktorý na tejto pozícii nahradil brigádneho generála Ľubomíra Svobodu. Brigádny generál Ľubomír Svoboda bol k 1.7.2012 vymenovaný do funkcie veliteľa Síl výcviku a podpory OS SR.

Počas slávnostného aktu generálmajor Kocian odovzdal v mene náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Petra Vojteka vojenský čestný odznak OS SR II. triedy brigádnemu generálovi Ľubomírovi Svobodovi a vojenskú medailu za vernosť OS SR II. stupňa brigádnemu generálovi Josefovi Pokornému.

„Služba v ozbrojených silách v dnešnom neľahkom období nie je iba práca, je to služba pre štát hodnotovo neporovnateľná s ničím iným, a to v zmysle povinnosti a cti služby v prospech štátu. Je to poslanie v plnom zmysle slova. Vziať na seba vedúcu úlohu v tomto náročnom období je nielen výzva, ale zároveň obrovská zodpovednosť. Čaká Vás množstvo práce. Pri riešení množstva úloh sa však budete môcť spoľahnúť a oprieť o kvalitných profesionálov, ktorých naša armáda bezpochyby má“, uviedol generálmajor Miroslav Kocian. V závere slávnostného ceremoniálu im do budúcej práce na nových pozíciách poprial veľa energie, trpezlivosti, odhodlania a mnoho správnych rozhodnutí.


Výmena na Štábe strategického plánovania GŠ OS SRVýmena na Štábe strategického plánovania GŠ OS SRVýmena na Štábe strategického plánovania GŠ OS SRVýmena na Štábe strategického plánovania GŠ OS SRVýmena na Štábe strategického plánovania GŠ OS SRVýmena na Štábe strategického plánovania GŠ OS SRVýmena na Štábe strategického plánovania GŠ OS SRVýmena na Štábe strategického plánovania GŠ OS SRVýmena na Štábe strategického plánovania GŠ OS SR

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: MO SR - Pavol Vitko - Dátum: 29.06.2012
Čítanosť: 14441
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share