Preskocit navigáciu

Neformálne stretnutie členov Kongresu USA a slovenských príslušníkov EOD


Neformálne stretnutie členov Kongresu USA a slovenských príslušníkov EOD

Koncom minulého mesiaca navštívili Slovenskú republiku siedmi členovia Kongresu Spojených štátov Amerických. Jedným z dôvodov ich návštevy bolo stretnutie s príslušníkmi EOD tímu pôsobiaceho v ISAF v Afganistane, ktoré zorganizoval veľvyslanec USA v Slovenskej republike Theodore Sedgwick.

Úspešný tím EOD (tím na odstraňovanie nevybuchnutých výbušných prostriedkov) ocenenil Kongres Spojených štátov v zložení mjr. Roland Bartakovics, rtm. Michal Mieres, rtm. Richard Veselka a rtm. Mário Rückschloss. Spoločného stretnutia sa za rezort Ministerstva obrany SR zúčastnili tiež generálny riaditeľ Sekcie obrannej politiky, medzinárodných vzťahov a legislatívy Boris Pittner a za OS SR plukovník Tibor Králik a podplukovník Norbert Tornyai.

Veľvyslanec Sedgwick vo svojom príhovore vyzdvihol kvalitne odvedenú prácu a profesionalitu slovenského EOD tímu v operácii ISAF v Afganistane, ktorý svojim prístupom prispel k bezpečnosti americkej predsunutej základne, ako aj k záchrane životov amerických vojakov a príslušníkov NATO počas komplexného útoku dňa 28. októbra minulého roka. Vedúci kongresovej delegácie, kongresman Bill Shuster taktiež ocenil profesionálny prístup tímu EOD a dodal, že na príslušníkov slovenských ozbrojených síl môžu byť občania SR právom hrdí.


Neformálne stretnutie členov Kongresu USA a slovenských príslušníkov EODNeformálne stretnutie členov Kongresu USA a slovenských príslušníkov EODNeformálne stretnutie členov Kongresu USA a slovenských príslušníkov EODNeformálne stretnutie členov Kongresu USA a slovenských príslušníkov EODNeformálne stretnutie členov Kongresu USA a slovenských príslušníkov EOD

Autor: mjr. Roland Bartakovics , Foto: autor - Dátum: 04.07.2012
Čítanosť: 15782
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share