Preskocit navigáciu

Rokovanie zástupcov Spoločného operačného centra MO ČR a GŠ OS SR


Rokovanie zástupcov Spoločného operačného centra MO ČR a GŠ OS SR

Rokovanie zástupcov Spoločného operačného centra Ministerstva obrany Českej republiky a zástupcov Štábu pre operácie GŠ OS SR sa uskutočnilo dnes 4. júla v Bratislave.

Delegáciu zástupcov vrcholového orgánu Armády Českej republiky, zabezpečujúceho riešenie systému plánovania, výstavby, nasadenia a podpory síl a prostriedkov AČR v zahraničných operáciách a pri podpore domáceho krízového manažmentu, viedol brigádny generál Jaroslav Kankia.
Stretnutia sa za ozbrojené sily SR zúčastnil náčelník Štábu pre operácie GŠ OS SR brigádny generál Jindřich Joch a ďalší príslušníci štábu.

Cieľom rokovania bola výmena skúseností z budovania spoločného operačného centra na úrovni ministerstva obrany, jeho činnosti legislatívnych základov, ako aj identifikácia možnosti vzájomnej spolupráce pri riešení krízových situácií domáceho krízového manažmentu v rámci prihraničnej spolupráce s Armádou Českej republiky.


Rokovanie zástupcov Spoločného operačného centra MO ČR a GŠ OS SRRokovanie zástupcov Spoločného operačného centra MO ČR a GŠ OS SRRokovanie zástupcov Spoločného operačného centra MO ČR a GŠ OS SR

Autor: ŠbO - pplk. Ľubomír Kubek , Foto: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková - Dátum: 04.07.2012
Čítanosť: 14618
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share