Preskocit navigáciu

Náčelník GŠ daroval krv v Čiernom Potoku


Náčelník GŠ daroval krv v Čiernom Potoku

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek v stredu 8. augusta daroval na obecnom úrade v Čiernom Potoku krv. Odber tu v rámci Kvapky krvi zorganizovali na počesť vypuknutia SNP už po siedmykrát. Svojou účasťou si tak generálporučík Vojtek uctil pamiatku priameho účastníka SNP, brigádneho generála Imricha Gibalu, ktorý v Čiernom Potoku prežil časť svojej mladosti a ktorého pamiatke je venovaná tohtoročná Kvapka krvi.

Kvapku krvi SNP pravidelne organizuje miestny spolok Slovenského červeného kríža, Základná organizácia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Čiernom Potoku a obecné zastupiteľstvo v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR. Iniciátorom Kvapky krvi SNP je Jozef Pupala, zakladateľ miestneho klubu darcov krvi.


Náčelník GŠ daroval krv v Čiernom PotokuNáčelník GŠ daroval krv v Čiernom PotokuNáčelník GŠ daroval krv v Čiernom PotokuNáčelník GŠ daroval krv v Čiernom PotokuNáčelník GŠ daroval krv v Čiernom PotokuNáčelník GŠ daroval krv v Čiernom PotokuNáčelník GŠ daroval krv v Čiernom PotokuNáčelník GŠ daroval krv v Čiernom PotokuNáčelník GŠ daroval krv v Čiernom Potoku

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: PhDr. Martina Urbanová, internetové noviny Rimava.sk - Dátum: 09.08.2012
Čítanosť: 12300
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share