Preskocit navigáciu

Čínska delegácia "Dobrej vôle" na ministerstve obrany


Čínska delegácia

Delegácia „Dobrej vôle“ z Čínskej ľudovej republiky v pondelok 13. augusta navštívila Ministerstvo obrany v Bratislave. Zahraničnú delegáciu, vedenú generálplukovníkom Changdem Wu, na pôde ministerstva privítal brigádny generál Jindřich Joch.

Po úvodnom privítaní brigádny generál Joch previedol prítomných Sieňou slávy a oboznámil ich s históriou pôsobenia OS SR v operáciách medzinárodného krízového manažmentu a poskytol aj aktuálne informácie o pôsobení slovenských vojakov v zahraničných operáciách. Po týchto informáciách sa delegácia presunula do rokovacej miestnosti, kde zástupcovia Štábu pre operácie prítomných, prostredníctvom prezentácie informovali o aktuálnom dianí v OS SR.

Počas dňa sa zástupcovia Čínskej delegácie stretli so štátnym tajomníkom MO SR Milošom Kotercom na spoločnom rokovaní, v rámci ktorého čínska strana načrtla možnosť spolupráce medzi oboma krajinami v rámci zahraničných operácií.


Čínska delegácia Čínska delegácia Čínska delegácia Čínska delegácia Čínska delegácia Čínska delegácia Čínska delegácia Čínska delegácia

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 14.08.2012
Čítanosť: 12964
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share