Preskocit navigáciu

Stretnutie náčelníka GŠ s novým pridelencom obrany Maďarska


Stretnutie náčelníka GŠ s novým pridelencom obrany Maďarska

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek sa dnes 16. augusta stretol s novým pridelencom obrany – vojenským leteckým pridelencom Maďarska (PO HUN) akreditovaným v Slovenskej republike, plukovníkom Lászlóm Hajnikom.

„Ozbrojené sily Maďarska považujeme za jedného z našich najdôležitejších partnerov, s ktorým nás viažu blízke kontakty, spolupráca a spoločné záujmy, ako v rozvoji regiónu, tak v zaistení jeho bezpečnosti,“ uviedol náčelník GŠ v úvode prijatia.
Počas rokovania zdôraznil význam výmeny skúseností v oblasti vzájomného pôsobenia jednotiek v medzinárodnom prostredí. Na záver stretnutia generálporučík Vojtek vyjadril záujem slovenských ozbrojených síl o ďalší rozvoj spolupráce v rámci OS krajín V4 a predstavil perspektívy rozvoja vojenskej spolupráce medzi OS SR a OS Maďarska v ďalšom období.


Stretnutie náčelníka GŠ s novým pridelencom obrany MaďarskaStretnutie náčelníka GŠ s novým pridelencom obrany MaďarskaStretnutie náčelníka GŠ s novým pridelencom obrany Maďarska

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: autor - Dátum: 16.08.2012
Čítanosť: 12684
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share