Preskocit navigáciu

Konferencia náčelníkov GŠ k aktuálnym témam NATO


Konferencia náčelníkov GŠ k aktuálnym témam NATO

V dňoch 14. - 16. septembra 2012 sa v Sibiu, v Rumunsku uskutoční konferencia Vojenského výboru NATO na úrovni náčelníkov Generálnych štábov spojeneckých krajín. Obsahom bude predchádzať dôležitému zasadaniu Ministrov obrany členských krajín NATO v októbri 2012.

Najvyšší vojenskí predstavitelia prediskutujú za účasti strategického veliteľa NATO pre operácie admirála Jamesa G. Stavridisa aktuálnu situáciu a ďalšie smerovanie operácií NATO na západnom Balkáne a operácie v boji proti terorizmu a pirátom v Adénskom zálive a Stredomorí. Dôležitou témou bude rokovanie o stratégii, cieľoch a plánoch budúcej výcvikovej misie NATO v Afganistane po roku 2014.
Súčasťou konferencie budú, za účasti strategického veliteľa NATO pre transformáciu generála Stephane Abriala, ktorý zároveň končí pôsobenie v tejto funkcii, aj témy vyplývajúce zo záverov samitu NATO v Chicagu. Očakáva sa aj rozhodnutie o spôsobe reformy medzinárodného vojenského štábu NATO v Bruseli, ale aj voľba nového generálneho riaditeľa medzinárodného vojenského štábu NATO v Bruseli.

Slovenskú delegáciu povedie náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek za účasti vojenského predstaviteľa SR pri Vojenskom výbore NATO generálporučíka Petra Gajdoša.



Autor: mjr. Viliam Sabovčík, Brusel , Foto: Ilustračné foto - Dátum: 14.09.2012
Čítanosť: 11404
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share