Preskocit navigáciu

Generálporučík Vojtek v Rumunsku ocenil medailou generála Abriala


Generálporučík Vojtek v Rumunsku ocenil medailou generála Abriala
V rámci zasadnutia Vojenského výboru NATO, ktoré sa uskutočnilo 14. - 16. septembra v rumunskom Sibiu, sa náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek osobitne stretol aj s veliteľom Spojeneckého veliteľstva pre transformáciu generálom Stéphanom Abrialom.

Generálporučík Vojtek osobne poďakoval generálovi Abrialovi, pri príležitosti jeho odchodu z funkcie na konci septembra, za spoluprácu a pomoc pri budovaní Centra výnimočnosti EOD v Trenčíne a zároveň mu udelil Pamätnú medailu náčelníka Generálneho štábu OS SR I. stupňa. Na stretnutí sa zúčastnil aj nástupca generála Abriala generál Jean-Paul Palomeros a vojenský predstaviteľ SR pri NATO a EÚ generálporučík Peter Gajdoš.

Cieľom konferencie Vojenského výboru NATO na úrovni náčelníkov generálnych štábov ozbrojených síl členských krajín aliancie bolo prediskutovať najdôležitejšie otázky týkajúce sa vojenskej operácie ISAF v Afganistane, problematiky západného Balkánu, progres a ďalší postup implementácie „obranného balíka“ a ďalší postup revízie Medzinárodného vojenského štábu.

Medaila pre generála AbrialaMedaila pre generála AbrialaMedaila pre generála AbrialaMedaila pre generála AbrialaMedaila pre generála AbrialaMedaila pre generála AbrialaMedaila pre generála AbrialaMedaila pre generála Abriala

Autor: mjr. Milan Vanga , Foto: mjr. Stanislav Pigula - Dátum: 17.09.2012
Čítanosť: 12330
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share