Preskocit navigáciu

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálporučík Ing. Peter Vojtek navštívil VAaZC RCHBO Čereňany.


Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálporučík Ing. Peter Vojtek navštívil VAaZC RCHBO Čereňany.

       Dňa 18. septembra 2012 navštívil Výcvikové, analytické a zásobovacie centrum RCHBO Čereňany náčelník generálneho štábu generálporučík Ing. Peter Vojtek za účelom kontroly plnenia jeho nariadenia na zabezpečenie a vykonanie komplexného poľného výcviku s toxickými chemickými látkami vo Výcvikovom a testovacom centre RCHBO vo VR 2012. Na základe tohto nariadenia v dňoch 16. až 21. septembra 2012 vykonáva výcvik príslušníkov prrchbo Rožňava s toxickými chemickými látkami vo VTC RCHBO Zemianske Kostoľany. Cieľom výcviku je praktický nácvik súčinnosti jednotky prrchbo Rožňava v oblasti detekcie a dekontaminácie reálnych toxických chemických látok, ale taktiež prehĺbenie zručností a získanie skúseností pracovníkov VAaZC RCHBO pri zabezpečovaní výcviku s reálnymi TCHL. Ako sa hovorí lepšie je raz vyskúšať na vlastnej koži prácu s reálnymi toxickými chemickými látkami ako hodiny teoretického výkladu na učebni. V duchu tohto hesla si aj NGŠ OS SR generálporučík Ing. Peter Vojtek s prítomnými hlavnými funkcionármi - veliteľom Výcvikového, analytického a zásobovacieho centra RCHBO Čereňany podplukovníkom Ing. Martinom Stankom a veliteľom práporu rchbo Rožňava podplukovníkom Ing. Oliverom Toderiškom vyskúšali ochranné protichemické obleky OPCH 02 a pohyb v zamorenom prostredí. Získanou skúsenosťou v podmienkach reálnej práce v prostredí zamorenom toxickými chemickými látkami si sami overili vysokú psychickú, ale i fyzickú náročnosť práce chemika v OS SR. V závere svojej krátkej návštevy generálporučík Ing. Peter Vojtek ocenil náročnú prácu chemikov VAaZC RCHBO Čereňany a práporu rchbo Rožňava.


foto1foto1foto1foto1

Autor: mjr. Ing. Igor ŠTEFKO , Foto: Ivan BARTOLEN - Dátum:
Čítanosť: 9382
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share