Preskocit navigáciu

Oslavy Dňa Ozbrojených síl SR v Požsku


Oslavy Dňa Ozbrojených síl SR v Požsku

Slovenský kontingent Joint Force Training Centra (JFTC) v Bydgoszczi (Požsko) zorganizoval dňa 19. septembra 2012 oslavu Dňa ústavy SR a Dňa ozbrojených síl SR.

Podujatie sa začalo slávnostným nástupom príslušníkov JFTC. Slávnos otvoril velitež centra, generálmajor Pavel Macko, ktorý po prevzatí hlásenia a prehliadke nastúpených príslušníkov JFTC, privítal účastníkov a vážených hostí. Význam Dňa ústavy a Dňa OS SR vysvetlil prítomným vo svojom príhovore plukovník Ivan Pach. Program pokračoval cez „Flag Raising Ceremony“, príslušníci slovenského kontingentu vztýčili vlajku SR, pričom tóny hymny Slovenskej republiky vylúdila hudba Logistickej brigády požských ozbrojených síl, dislokovaná v posádke Bydgoszcz. Slávnostný nástup zakončil velitež JFTC predstavením významných hostí - vojenských predstavitežov požských ozbrojených síl v miestnej posádke, medzi inými, riaditeža požského TRADOCu gemjr, v.v. Sasiadeka, ale predovšetkým delegácie vežvyslanectva SR v Požsku na čele s vežvyslancom J.E. Vasilom Grivnom.

Neformálna čas osláv pokračovala prezentáciou Ozbrojených síl SR prostredníctvom ukážok uniforiem, vojenskej symboliky a prezentáciou Slovenskej republiky z propagačného videa o krásach a pamatihodnostiach našej vlasti.


Oslavy Dňa Ozbrojených síl SR v PožskuOslavy Dňa Ozbrojených síl SR v PožskuOslavy Dňa Ozbrojených síl SR v PožskuOslavy Dňa Ozbrojených síl SR v PožskuOslavy Dňa Ozbrojených síl SR v PožskuOslavy Dňa Ozbrojených síl SR v PožskuOslavy Dňa Ozbrojených síl SR v PožskuOslavy Dňa Ozbrojených síl SR v Požsku

Autor: Jaroslav Barilla, NATO Joint Force Training Centre Bydgoszcz , Foto: autor - Dátum: 21.09.2012
Čítanos: 11783
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share