Preskocit navigáciu

Stretnutie náčelníka GŠ OS SR a veliteľa Akadémie obrany NATO


Stretnutie náčelníka GŠ OS SR a veliteľa Akadémie obrany NATO

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek sa dnes 5. októbra na pôde Generálneho štábu stretol s veliteľom Akadémie obrany NATO (NATO Defense College) v Ríme, generálporučíkom Arne Bård Dalhaugom.

Počas neformálneho rozhovoru sa partneri venovali rôznym témam. Generálporučík Vojtek vyjadril potešenie z osobného stretnutia a zdôraznil, že štúdium na rímskej akadémii sa stalo pevnou súčasťou cieľavedomého procesu vytvárania podmienok pre budovanie nového profesionálneho prostredia v rámci OS SR.

Na štúdium na Akadémiu obrany v talianskom Ríme vysielajú Ozbrojené sily Slovenskej republiky spravidla dôstojníkov, u ktorých je predpoklad pôsobenia v medzinárodných štáboch alebo na pozíciách národných predstaviteľov pri Európskej únii a NATO. Štúdium na tejto prestížnej aliančnej škole je zamerané predovšetkým na otázky bezpečnosti a medzinárodnej stratégie predovšetkým na strategickej úrovni. V období od roku 1998 do 2009 absolvovalo Akadémiu obrany 16 príslušníkov OS SR.


Stretnutie náčelníka GŠ OS SR a veliteľa Akadémie obrany NATOStretnutie náčelníka GŠ OS SR a veliteľa Akadémie obrany NATO

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: autor - Dátum: 05.10.2012
Čítanosť: 11902
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share