Preskocit navigáciu

Predseda Vojenského výboru EÚ na Slovensku


Predseda Vojenského výboru EÚ na Slovensku

Vo štvrtok, 18. októbra 2012, začal svoju plánovanú návštevu Slovenska predseda Vojenského výboru Európskej únie generál Håkan Syrén. Švédskeho generála dnes s plnými vojenskými poctami prijal na Generálnom štábe OS SR v Bratislave náčelník Generálneho štábu ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek.

Témou spoločných rokovaní s predstaviteľmi rezortu obrany bolo vytváranie bojových skupín EÚ, možnosti vysielania civilných expertov do aktivít krízového manažmentu mimo územia SR, možnosti združovania a zdieľania spôsobilostí ozbrojených síl v rámci EÚ, najmä v oblasti výcviku a vzdelávania. Vzájomné rozhovory medzi slovenskou stranou a predsedom Vojenského výboru EÚ sa dotkli aj oblasti prebiehajúcich operácií pod mandátom EÚ, na ktorých naše ozbrojené sily participujú. V tejto súvislosti generálporučík Vojtek ubezpečil generála Syréna o pokračujúcej podpore operácie EUFOR ALTHEA. „Ozbrojené sily SR zachovajú svoj príspevok v operácii tak dlho, ako to bude potrebné,“ povedal Vojtek.

Generála Syréna prijme štátny tajomník ministerstva obrany Miloš Koterec, štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Peter Burian a predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Jaroslav Baška. Predseda Vojenského výboru EÚ počas svojej cesty navštívi aj výcvikový priestor vojenského obvodu Lešť, kde sa zoznámi s možnosťami jeho využívania ozbrojenými silami členských krajín EÚ.


Predseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na SlovenskuPredseda Vojenského výboru EÚ na Slovensku

Autor: KaNGŠ - npor. Denisa Haasová, MO SR - mjr. Milan Vanga , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 18.10.2012
Čítanosť: 10921
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share