Preskocit navigáciu

Slávnostné odovzdanie velenia v Uruzgane


Slávnostné odovzdanie velenia v Uruzgane

Dňa 18.10.2012 veliteľ Spoločného tímu Uruzgan (Combined Team Uruzghan) americký plukovník Gerald Headley odovzdal velenie koaličných síl svojmu nasledovníkovi austrálskemu plukovníkovi Simonovi Stuartovi, čím zároveň prešla úloha vedúcej koaličnej krajiny v provincii Uruzgan na Austráliu.

Slávnostný akt odovzdávania velenia sa uskutočnil za prítomnosti veliteľa Regionálneho velenia Juh (RC South) amerického generálmajora Roberta Abramsa, pod ktorého priestor zodpovednosti spadá aj provincia Uruzgan. Na ceremoniáli sa zúčastnili aj hlavní provinční predstavitelia afganskej vlády a vrcholní predstavitelia afganských bezpečnostných síl, armády a polície. Medzi najvýznamnejších hostí patril bezpochyby veliteľ operácie ISAF v Afganistane, generál John R. Allen. Vo svojom príhovore sa poďakoval odchádzajúcemu veliteľovi za jeho prácu a poprial veľa šťastia nastupujúcemu veliteľovi.

Medzinárodný charakter Mnohonárodnej základne Tarin Kowt bol zjavný aj vďaka účasti príslušníkov CSS MAT na ceremoniáli, nakoľko ho tvoria austrálski, americkí, slovenskí a singapurskí vojaci. Napriek svojmu nabitému programu si veliteľ operácie ISAF našiel čas aj na rozhovor s veliteľom SVK-USA-AUS CSS MAT, podplukovníkom Ferdinandom Muríňom. Generál Allen sa zaujímal o prácu tohto mnohonárodného tímu pri výcviku afganskej armády. Na záver tohto rozhovoru, na veľké prekvapenie všetkých prítomných, venoval veliteľovi CSS MAT svoju pamätnú mincu „FOR EXCELLENCE“, čo je veľkým ocenením práce celého tímu.


Slávnostné odovzdanie velenia v UruzganeSlávnostné odovzdanie velenia v UruzganeSlávnostné odovzdanie velenia v UruzganeSlávnostné odovzdanie velenia v UruzganeSlávnostné odovzdanie velenia v UruzganeSlávnostné odovzdanie velenia v UruzganeSlávnostné odovzdanie velenia v UruzganeSlávnostné odovzdanie velenia v UruzganeSlávnostné odovzdanie velenia v Uruzgane

Autor: ISAF SLOVCON - pplk. Ferdinand Muríň , Foto: ISAF SLOVCON - Dátum: 24.10.2012
Čítanosť: 10814
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share