Preskocit navigáciu

Špecialisti EOD sa pripravovali na vyslanie do Afganistanu


Špecialisti EOD sa pripravovali na vyslanie do Afganistanu

V piatok 26. októbra 2012 sa vo výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť skončil trojtýždňový výcvik špecialistov na likvidáciu výbušných prostriedkov (Explosive Ordnance Disposal - EOD) pripravujúcich sa na nasadenie do vojenskej operácie ISAF v Afganistane.

Zdokonaľovací výcvik príslušníkov jednotky EOD bol rozdelený na dve časti. Prvou bola dvojtýždňová odborná príprava a druhá časť bola zameraná na zvládnutie základných bojových zručností. Počas odbornej prípravy sa špecialisti precvičili v činnosti počas incidentov, zamerali sa tiež na zladenie činnosti štábneho dôstojníka s tímom EOD. Vďaka inštruktorom výcviku, ktorými boli špecialisti EOD so skúsenosťami z operácie ISAF v Afganistane v rokoch 2011 a 2012, sa cvičiaci oboznámili s najnovšími poznatkami a skúsenosťami z misie v oblasti likvidácie výbušných prostriedkov so zameraním sa na zneškodňovanie improvizovaných výbušných systémov.

Ukončením zdokonaľovacieho výcviku špecialistov EOD skončila ďalšia etapa prípravy našich vojakov na vyslanie do vojenskej operácie ISAF s rotáciou v decembri 2012.


Špecialisti EOD sa pripravovali na vyslanie do AfganistanuŠpecialisti EOD sa pripravovali na vyslanie do Afganistanu

Autor: KaNGŠ - npor. Denisa Haasová, mjr. Milan Vanga , Foto: NC EOD - Dátum: 28.10.2012
Čítanosť: 10324
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share