Preskocit navigáciu

Generálporučík Vojtek na rokovaní v požskom Krakove


Generálporučík Vojtek na rokovaní v požskom Krakove

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek sa v dňoch 7. a 8. novembra 2012 zúčastnil konferencie náčelníkov Generálnych štábov krajín Strednej Európy. Rokovanie sa uskutočnilo v požskom Krakove, na základe oficiálneho pozvania Vrchného veliteža spojeneckých síl NATO v Európe – admirála Jamesa Stavridisa a náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl Požskej republiky generála Mieczysława Cienucha.

Účastníci konferencie sa venovali hlavne perspektívam spolupráce medzi jednotlivými ozbrojenými silami zúčastnených krajín, nastaveniu post-štruktúry jednotiek ISAF so stanovenými ciežmi NATO, prehžadu, rozsahu a počtu oblastných a medzinárodných cvičení a strategickému zhodnoteniu pôsobnosti Spojených štátov a jej dopadu na regionálnu bezpečnos Strednej Európy.

Spolu s náčelníkom GŠ OS SR sa rokovania zúčastnili tiež náčelník Štábu strategického plánovania a rozvoja spôsobilostí OS SR brigádny generál Josef Pokorný a náčelník Odboru strategického plánovania a rozvoja spôsobilostí ŠbSP OS SR plukovník Slavomír Staviarsky.


Generálporučík Vojtek na rokovaní v požskom KrakoveGenerálporučík Vojtek na rokovaní v požskom KrakoveGenerálporučík Vojtek na rokovaní v požskom KrakoveGenerálporučík Vojtek na rokovaní v požskom KrakoveGenerálporučík Vojtek na rokovaní v požskom KrakoveGenerálporučík Vojtek na rokovaní v požskom Krakove

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: KaNGŠ - mjr. Stanislav Pigula - Dátum: 09.11.2012
Čítanos: 36940
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share