Preskocit navigáciu

Stretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a Požska


Stretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a Požska

V pondelok 12. novembra 2012 prijal náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek vojnových veteránov z Českej republiky a z Požskej republiky. Pri príležitosti Svetového dňa vojnových veteránov generálporučík Vojtek hosom udelil vojenský odznak „Čestný odznak Ozbrojených síl Slovenskej republiky“ III. triedy. Slávnostného aktu, ktorý sa uskutočnil v Sieni slávy v priestoroch Generálneho štábu OS SR, sa zúčastnil aj pridelenec obrany Českej republiky akreditovaný v SR plukovník Roman Kopřiva.

Generálporučík Peter Vojtek ocenil čestným odznakom plk. gšt. v. z. Milana Bachana, pplk. v. v. Ing. Emila Cigánika, plk. v. v. Ing. Vojtěcha Seidla a plk. v. v. Ludvíka Štefku z Českej republiky a plk. v. v. Jerzyho Banacha a Krystynu Banachovú z Požskej republiky.

„Som rád, že v tento sviatočný deň môžem vyslovi vďaku a vzda hold a úctu statočnosti a odvahe, ktorú vojnoví veteráni preukázali v ažkých bojoch najväčších vojnových konfliktov v dejinách i v tých súčasných, ktoré sú žiaž aj realitou dnešných dní. Oddanos k vlasti a úcta k demokratickým hodnotám nedovolili veteránom podda sa, za čo im patrí naša vďaka a úcta,“ povedal v príhovore hosom z Českej republiky a Požska generálporučík Vojtek. Podža neho je aj pre súčasných príslušníkov ozbrojených síl našich krajín ich odkaz príkladom, ktorý aj dnes nasledujú vo vojenských operáciách v rôznych častiach sveta. „Pre nás – vojakov budú navždy vzorom odhodlania, profesionality a nezlomnosti, či už pri plnení nášho poslania doma, či počas pôsobenia v mierových zahraničných misiách. Preto aj starostlivos o veteránov vnímame ako poslanie a spôsob, ako oceni ich zásluhy pri budovaní bezpečnejšieho sveta, v ktorom vďaka nim môžeme ži,“ dodal Vojtek.

Náčelníkovi GŠ OS SR českí veteráni udelili medailu Československej obce legionárskej a požská strana medailu príslušníkov Združenia účastníkov mierových misií OSN Požskej republiky.


Stretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a PožskaStretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a PožskaStretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a PožskaStretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a PožskaStretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a PožskaStretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a PožskaStretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a PožskaStretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a PožskaStretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a PožskaStretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a PožskaStretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a PožskaStretnutie náčelníka GŠ s vojnovými veteránmi z Česka a Požska

Autor: OS SR - Andrea Hankoščáková , Foto: autor - Dátum: 12.11.2012
Čítanos: 12396
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share