Preskocit navigáciu

Slávnostné novoročné salvy


Slávnostné novoročné salvy

Dvadsať slávnostných sálv zaznelo na Nový rok o 14:00 v Bratislave pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republiky a Ozbrojených síl SR.

"Som veľmi rád, že naša krajina a jej ozbrojené sily si pripomínajú už dve desaťročia svojej úspešnej existencie. Slováci a všetci naši občania dokázali, že Slovenská republika sa za tieto dve dekády stala plnoprávnym a dôveryhodným štátom. Osobitne ma teší, že tak na medzinárodnej scéne v rámci zahraničných misií a operácií, ako aj vo vzťahu k domácim obyvateľom sa na dobrom mene našej krajiny podieľajú aj vojaci OS SR. K 20. výročiu Slovenskej republiky nám všetkým úprimne blahoželám," povedal v tejto súvislosti minister obrany SR Martin Glváč.

Vojaci zo samohybného delostreleckého oddielu Michalovce odpálili salvy zo šiestich 122 milimetrových húfnic D-30A prvý raz na Tyršovom nábreží pri Starom moste, takže činnosť profesionálov mohla sledovať aj verejnosť. Salvy vypálili na základe rozkazu prezidenta a hlavného veliteľa ozbrojených síl SR Ivana Gašparoviča. Prítomný bol náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek a náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta generálporučík Marián Áč.


Slávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvySlávnostné novoročné salvy

Autor: MO SR - Pavol Vitko , Foto: autor - Dátum: 02.01.2013
Čítanosť: 14971
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share