Preskocit navigáciu

Minister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republiky


Minister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republiky

Minister obrany SR Martin Glváč a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek dnes pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republiky udelili 19 vojakom a zamestnancom rezortu pamätné medaily.

„Srdečne gratulujem oceneným a ďakujem vám za entuziazmus a za prácu, ktorú ste odviedli pri budovaní Ozbrojených síl Slovenskej republiky a pri vytváraní pozitívneho imidžu celého rezortu obrany. Som rád, že aj vďaka vašej profesionalite sú ozbrojené sily v medzinárodnom meradle výkladnou skriňou Slovenskej republiky a sú dobre hodnotené a klasifikované ako stabilný partner v operáciách medzinárodného krízového manažmentu,“ uviedol Martin Glváč.

Zlatú medailu ministra obrany I. stupňa si pri príležitosti životného jubilea prevzal z rúk rezortného šéfa aj generálporučík Peter Vojtek.

Počas slávnostného zhromaždenia odznel aj rozkaz prezidenta SR a hlavného veliteľa OS SR, Ivana Gašparoviča k 20. výročiu vzniku štátu. „ Za uplynulých 20 rokov Ozbrojené sily Slovenskej republiky zodpovedne zabezpečujú za chovanie mieru a bezpečnosti Slovenskej republiky a plnenie záväzkov vyplývajúcich z medzinárodných zmlúv, ktorými je naša vlasť viazaná. Som presvedčený o tom, že aj výsledky, ktoré profesionálni vojaci dosiahli vo vojenských cvičeniach, v mierových pozorovateľských misiách a vojenských operáciách, potvrdzujú ich vysokú pripravenosť. Za túto dlhoročnú, statočnú a zodpovednú prácu Vám ďakujem,“ zaznelo okrem iného v rozkaze.

Súčasťou slávnostného zhromaždenia bolo aj predstavenie najnovšej publikácie s názvom „Vojenské dejiny Slovenska a Slovákov slovom a obrazom“, ktorú spracoval autorský kolektív Vojenského historického ústavu pod vedením doc. PhDr. Vladimíra Segeša, PhD. Monografia je komplexným a prierezovým prehľadom najvýznamnejších vojenských udalostí v slovenských dejinách od najstarších čias až po súčasnosť.

„Teší ma, že vychádza publikácia, ktorá hovorí o tom, že dejiny Slovenska sú neoddeliteľne spojené s vojakmi a myslím si, že naši vojaci to aj dnes dokazujú svojou prácou doma aj v zahraničí,“ uviedol pri uvedení knihy generálporučík Peter Vojtek.

Na záver slávnostného zhromaždenia minister Glváč zaželal zamestnancom veľa zdravia a síl na to, aby spoločne vedeli napĺňať plány a úlohy, ktoré stoja pred rezortom obrany v roku 2013. „Máme predstavy o tom, ako by sa Ozbrojené sily SR mali vyvíjať do budúcna, aké je ich miesto v Severoatlantickej aliancii a tiež doma, na Slovensku,“ zdôraznil minister.

Na slávnostnom zhromaždení sa dnes zúčastnil aj štátny tajomník Ministerstva obrany SR Miloš Koterec a hlavní predstavitelia rezortu obrany.


Minister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republikyMinister obrany udelil pamätné medaily pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republiky

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 10.01.2013
Čítanosť: 12917
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share