Preskocit navigáciu

22. výročie vzniku Vojenskej polície


22. výročie vzniku Vojenskej polície

Dnes, 21. januára 2013, si príslušníci Vojenskej polície pripomínajú 22. výročie vzniku Vojenskej polície. Pred dvadsiatimi dvoma rokmi ju svojím rozkazom č. 76 z 29. decembra 1990 zriadil vtedajší minister obrany s cieľom zabezpečiť realizáciu úloh policajnej ochrany Československej armády.

Pri pohľade späť môžeme s istotou a uspokojením konštatovať, že Vojenská polícia sa od svojho vzniku stala neodmysliteľnou zložkou ozbrojených síl a počas 22 rokov svojej existencie príslušníci Vojenskej polície dokázali plniť zadané úlohy na vysokej profesionálnej úrovni nielen na území Slovenskej republiky, ale aj v medzinárodných štruktúrach a zoskupeniach, čím významne prispievali k dobrému menu a vážnosti Ministerstva obrany Slovenskej republiky ako aj Ozbrojených síl Slovenskej republiky nielen v Slovenskej republike, ale i vo svete.

Za každodenným plnením služobných povinností stoja a stáli príslušníci Vojenskej polície, ktorých nie je možné vymenovať, ale všetkým súčasným i bývalým príslušníkom patrí veľká vďaka za vykonanú prácu v prospech Vojenskej polície, Ozbrojených síl Slovenskej republiky a Ministerstva obrany Slovenskej republiky.


22. výročie vzniku Vojenskej polície22. výročie vzniku Vojenskej polície22. výročie vzniku Vojenskej polície22. výročie vzniku Vojenskej polície22. výročie vzniku Vojenskej polície22. výročie vzniku Vojenskej polície22. výročie vzniku Vojenskej polície22. výročie vzniku Vojenskej polície

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 21.01.2013
Čítanosť: 18617
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share