Preskocit navigáciu

Generálporučík Vojtek rokoval v Norfolku


Generálporučík Vojtek rokoval v Norfolku

Aktuálne otázky, týkajúce sa transformačného úsilia v oblasti obranného plánovania, výcviku a cvičení, ako aj vývoja konceptov a experimentácie, boli predmetom rokovania náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Petra Vojteka s hlavným veliteľom Spojeneckého veliteľstva NATO pre transformáciu (Allied Command Transformation - ACT) francúzskym generálom Jean–Paulom Palomérosom v utorok 22. januára 2013.

Na spoločnom stretnutí, ktoré sa uskutočnilo na Spojeneckom veliteľstve v Norfolku, Virginia (USA), boli prerokované otázky participácie uvedeného veliteľstva na cvičení CAPABLE LOGISTICIAN 2013, ako aj výmena informácií k spracovávanému Strategickému hodnoteniu obrany SR.

Hlavný veliteľ ACT sa živo zaujímal o transformačný proces v rezorte obrany a OS SR. Zúčastnení počas rokovania hľadali možnosti vzájomnej spolupráce. Generál Paloméros pri príležitosti 20. výročia  vzniku OS SR zablahoželal generálovi Vojtekovi. Zároveň dnes 23. januára 2013 bola na veliteľstve ACT pri tejto príležitosti slávnostne vztýčená Slovenská vlajka, za účasti hlavného veliteľa ACT, veľvyslanca SR v USA Petra Kmeca a ďalších pozvaných hostí. Náčelník GŠ OS SR sa počas svojho pobytu stretol aj s príslušníkmi OS SR pôsobiacimi na uvedenom veliteľstve a zaujímal sa o detaily ich každodenných pracovných povinností.


Generálporučík Vojtek rokoval v NorfolkuGenerálporučík Vojtek rokoval v Norfolku

Autor: OS SR - pplk. Miroslav Žák, Norfolk, MO SR - mjr. Milan Vanga , Foto: Peter Murray, HQ SACT, Norfolk - Dátum: 23.01.2013
Čítanosť: 11728
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share