Preskocit navigáciu

Generálporučík Vojtek sa stretol s veliteľom Hamburgskej akadémie


Generálporučík Vojtek sa stretol s veliteľom Hamburgskej akadémie

Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Vojtek sa dňa 28. februára na pôde generálneho štábu v Bratislave stretol s veliteľom Akadémie „Führungsakademie der Bundeswehr“ (FüAkBw) v Hamburgu generálmajorom Achimom Lidsbom. Stretnutia sa ďalej zúčastnil pridelenec obrany Nemeckej spolkovej republiky akreditovaný v SR podplukovník Lars Ukerwitz.

Náčelník GŠ OS SR pozitívne zhodnotil doterajšiu spoluprácu oboch krajín najmä v oblasti vzdelávania a jazykovej prípravy. Generálporučík Vojtek v rámci rokovania vyjadril poďakovanie za aktívnu účasť príslušníkov Bundeswehru v kurzoch na Slovensku a vyzdvihol význam vzájomnej kooperácie aj v projekte, akým je medzinárodný kurz pre štábnych dôstojníkov (ISOC). V závere stretnutia náčelník GŠ OS SR vyjadril presvedčenie, že existuje priestor na zintenzívnenie a rozšírenie bilaterálnej spolupráce vo vojensko-odbornej sfére, napríklad v oblasti zneškodňovanie výbušných systémov (EOD).

Veliteľskú akadémiu Bundeswehru v Hamburgu doposiaľ absolvovalo viac ako 30 dôstojníkov OS SR, z ktorých dnes viacerí zastávajú vysoké veliteľské a štábne funkcie nielen v OS SR, ale aj v štruktúrach NATO.


Generál Vojtek sa stretol s veliteľom Hamburgskej akadémieGenerál Vojtek sa stretol s veliteľom Hamburgskej akadémie

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková , Foto: autor - Dátum: 01.03.2013
Čítanosť: 11158
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share