Preskocit navigáciu

Náčelník štábu SACT sa stretol s generálporučíkom Vojtekom


Náčelník štábu SACT sa stretol s generálporučíkom Vojtekom
Na návštevu Slovenskej republiky pricestoval 9. apríla náčelník štábu Spojeneckého veliteľstva pre transformáciu (Supreme Allied Command for Transformation - SACT) viceadmirál Tony Johnstone-Burt.

Na Generálnom štábe OS SR v Bratislave sa britský viceadmirál stretol s náčelníkom GŠ OS SR generálporučíkom petrom Vojtekom. Viceadmirál Johnstone-Burst generálporučíka informoval o svojom turné, počas ktorého chce navštíviť európske centrá výnimočnosti NATO a zámere navštíviť aj prvú inštitúciu NATO na Slovensku – Centrum výnimočnosti pre oblasť likvidácie výbušných prostriedkov (EOD CoE) v Trenčíne.

Generálporučík Vojtek informoval hosťa o aktuálnom dianí v Ozbrojených silách SR a témou spoločného rozhovoru boli aj aktuálne témy transformácie Aliancie v nadväznosti na dopady finančnej krízy na obranné rozpočty členských krajín NATO. Viceadmirál Johnstone-Burst po stretnutí na generálnom štábe pokračoval v programe návštevou Centra výnimočnosti EOD v Trenčíne.

Náčelník štábu SACT sa stretol s generálporučíkom VojtekomNáčelník štábu SACT sa stretol s generálporučíkom VojtekomNáčelník štábu SACT sa stretol s generálporučíkom Vojtekom

Autor: mjr. Milan Vanga , Foto: mjr. Milan Vanga - Dátum: 09.04.2013
Čítanosť: 10799
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share