Preskocit navigáciu

Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu Capable Logistician 2013


Záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu Capable Logistician 2013
V dňoch 25. - 29. marca sa v Bratislave v priestoroch hotela Mercure uskutočnila záverečná plánovacia konferencia k cvičeniu „Capable Logistician 2013“.

Konferenciu slávnostne otvoril zástupca náčelníka Odboru logistiky Štábu pre podporu operácií Generálneho štábu OS SR plukovník Jozef Ševčík, ktorý zároveň privítal účastníkov na Slovensku. Plánovacej konferencie sa zúčastnilo 177 zástupcov z 23 štátov NATO a Partnerstva za mier (PfP), 13 organizácií - výborov a pracovných skupín NATO, ako aj veliteľstiev v rámci Severoatlantickej aliancie a Európskej únie.

Výcvikový priestor Vojenského obvodu Lešť, Letecká základňa Sliač a Centrum výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová - Hronsek budú od 3. júna do 28. júna miestami na manévrovanie logistických jednotiek, ktoré budú podľa námetu koordinovať a rozvíjať spoločné logistické postupy. Organizátorom cvičenia je Medzinárodné logistické koordinačné centrum (Multinational Logistics Coordination Centre – MLCC) so sídlom v Prahe.

Cvičenie bude patriť k najväčším cvičeniam NATO svojho druhu v posledných rokoch, ako aj v celej histórii NATO. Zúčastní sa na ňom približne 1800 vojakov z 37 krajín sveta.

Záverečná konferencia k cvičeniu CL13 sa uskutočnila v BratislaveZáverečná konferencia k cvičeniu CL13 sa uskutočnila v BratislaveZáverečná konferencia k cvičeniu CL13 sa uskutočnila v Bratislave

Autor: mjr. Milan Vanga , Foto: kpt. Rastislav Koža - Dátum: 17.04.2013
Čítanosť: 10538
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share