Preskocit navigáciu

Kontrola v ISAF


Kontrola v ISAF

V súlade s Administratívnym rozkazom náčelníka štábu pre operácie GŠ OS SR na vykonanie osobitnej kontroly vo vojenskej operácii ISAF bola, v súlade s poverením NGŠ OS SR, v dňoch 10. až 24. apríla 2013 vykonaná plánovaná osobitná kontrola jednotky SLOVCON v operácii ISAF.

Členmi kontrolnej skupiny boli: plukovník gšt. Daniel Zmeko, plukovník Martin Michalko, major Juraj Ondrejček, kapitán Michal Brtko, kapitán Radovan Moško, podplukovník Juraj Česenek, kapitán Peter Chlebko, kapitán Marian Brinček, štábny nadrotmajster Miroslav Ferenc, major Alojz Hrubiško a rotný Marek Legnavský.

Kontrola bola zameraná na logistiku, personálny manažment, finančné zabezpečenie, výcvik a výkon služby SJ KAF, CSS MAT a profesionálnych vojakov na veliteľstvách NATO v operácii ISAF v Afganistane. Je vhodné pripomenúť, že podobná kontrola sa v slovenskom kontingente v ISAF Afganistan vykonala prvýkrát. Jej výsledky sú dobré. Po jej skončení plukovník gšt. Daniel Zmeko skonštatoval: ,, Jednotky CSS MAT, CSS MAT ISAF-D 30, EOD tímu a SJ KAF patria medzi klenoty v celej operácii. Svedčia o tom najmä výborné ohlasy ako zahraničných partnerov z koaličných jednotiek, tak aj miestneho obyvateľstva.“
Prajeme našim profesionálnym vojakom v ISAF, aby sa im dosiahnuté pozitívne výsledky podarilo udržať čo najdlhšie a zároveň tak robiť dobré meno Slovenskej republike.



Autor: OS SR - kpt. Marián Bodolló , Foto: SLOVCON ISAF - Dátum: 24.04.2013
Čítanosť: 16232
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share