Preskocit navigáciu

MO SR si výročie vzniku ozbrojených síl pripomína aj novým logom


MO SR si výročie vzniku ozbrojených síl pripomína aj novým logom

Ministerstvo obrany SR si tohtoročné 20. výročie vzniku Ozbrojených síl SR pripomína aj novým symbolickým logom. Má jednoduchý kruhový tvar, v strede sú situovaní traja vojaci. Kruh je symbolom bezpečnosti a ochrany. Trojica vojakov predstavuje stabilitu, odhodlanie a súdržnosť. Symbolizuje tiež kontinuitu „minulosť – prítomnosť - budúcnosť“. Logo má dve verzie, jednu s výrazným tmavozeleným pozadím a druhú s obrysmi v maskáčových farbách.

„Ozbrojené sily sú dlhodobo vnímané ako jedna z najdôveryhodnejších inštitúcií. Preto si myslím, že ich 20-ročnej histórii by sme mali venovať pozornosť. Verím, že nové logo zaujme predovšetkým mladých ľudí a vzbudí v nich záujem o zodpovednosť za obranu krajiny a pomoc obyvateľom,“ uviedol minister obrany SR Martin Glváč.

Podľa náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučíka Petra Vojteka symbolizuje nové logo aj súdržnosť ozbrojených síl, bez ktorej by nedokázali plniť svoje poslanie. „Je dôležité, aby aj verejnosť vedela, že na ozbrojené sily sa môže v krízových situáciách vždy spoľahnúť,“ povedal generálporučík Vojtek.

Logo pri príležitosti 20. výročia vzniku Ozbrojených síl SR pripravilo Oddelenie marketingu Komunikačného odboru MO SR. Oslavy 20. výročia vzniku ozbrojených síl vyvrcholia 22. septembra - v Deň Ozbrojených síl SR.



Autor: MO SR - KOd , Foto: autor - Dátum: 02.05.2013
Čítanosť: 11503
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share