Preskocit navigáciu

Vojaci pomáhajú odstraňovať následky po prívalovom daždi v Hlohovci


Vojaci pomáhajú odstraňovať následky po prívalovom daždi v Hlohovci

Vojaci opäť pomáhajú obyvateľom Slovenska v krízovej situácii. Dnes dopoludnia bolo na základe požiadavky primátora Hlohovca nasadených 21 vojakov z multifunkčného práporu na pomoc pri odstraňovaní nánosov po prívalom daždi. Ten zaplavil Dukelskú ulicu v mestskej časti Panské nivy, vrátane priestorov kasární. Vojaci pomáhajú odstraňovať nánosy na verejných komunikáciách.

„Na požiadavku mesta sme zareagovali okamžite vyčlenením vojakov aj potrebnej techniky. Je dôležité, aby občania vedeli, že na ozbrojené sily sa môžu v krízových situáciách spoľahnúť,“ uviedol minister obrany SR Martin Glváč.

Veliteľ Multifunkčného práporu v Hlohovci pplk. Adrián Melega vyčlenil do terénu okrem vojakov aj traktor s radlicou a cisternu. Ozbrojené sily budú situáciu v Hlohovci sledovať aj naďalej. „V prípade zhoršenia stavu a ďalších požiadaviek krízového štábu sú ozbrojené sily pripravené nasadiť ďalšie sily a prostriedky na pomoc obyvateľom mesta v krízovej situácii,“ zdôraznil náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl genpor. Peter Vojtek.



Autor: MO SR - KOd , Foto: ilustračné - Dátum: 03.05.2013
Čítanosť: 12289
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share