Preskocit navigáciu

Výmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v Európe


Výmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v Európe

Funkciu najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v Európe (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR) 13. mája v belgickom Monse slávnostne prevzal americký generál Philipp M. Breedlove, čomu predchádzalo schválenie jeho nominácie Severoatlantickou radou.

Oficiálny ceremoniál na Najvyššom veliteľstve spojeneckých síl v Európe (SHAPE) sa uskutočnil za účasti generálneho tajomníka NATO Andersa Fogh Rasmussena, funkcionárov NATO a náčelníkov generálnych štábov armád NATO a EÚ vrátane náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Petra Vojteka.

Doterajšieho SACEUR-a admirála Jamesa G. Stavridisa na tomto poste vystriedal generál Philip M. Breedlove.

Generál Philip M. Breedlove doteraz pôsobil vo funkcii veliteľa Vzdušných síl USA v Európe. Počas svojej vojenskej kariéry zastával aj post veliteľa Vzdušných síl USA v Afrike, veliteľa Spojeneckého vzdušného veliteľstva v nemeckom Ramsteine a riaditeľa Kompetenčného strediska spoločnej vzdušnej sily.


Výmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v EurópeVýmena na poste najvyššieho veliteľa Spojeneckých síl v Európe

Autor: KaNGŠ - OPMP, http://www.nato.int , Foto: http://shape.smugmug.com, http://www.nato.int - Dátum: 13.05.2013
Čítanosť: 10024
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share