Preskocit navigáciu

Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012


Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012
„Pomoc druhým dáva zmysel našim životom.“ Týmto výrokom sa isto riadi kapitán Peter Sudimák, príslušník Dopravného práporu Hlohovec. Jeho ochota, obetavosť a vôľa pomáhať vynikla aj počas pôsobenia v misii EUFOR ALTHEA v LOT - C Višegrad, čo bolo dôvodom na jeho nomináciu v ankete Vojenský čin roka 2012.
Spolu s príslušníkmi slovenského kontingentu sa v minulom roku zapojili do finančnej zbierky pre 11-ročného Filipa Jošiloviča z dedinky Gornje Šeganje. Filip trpí poruchou zraku – očnou svalovou dystrofiou – a jeho stav sa každým dňom dramaticky zhoršuje. Obaja rodičia sú nezamestnaní a rodina je vo veľmi zlej finančnej situácii. Vyzbierané finančné prostriedky sa použili na nákladné vyšetrenia na špecializovaných klinikách  a na nákup nových okuliarov.
Okrem tejto pomoci kapitán Sudimák organizoval i ďalšie zbierky. Príslušníci slovenského kontingentu nákupom potravín a zbierkou šatstva, dovezených počas ich dovoleniek, významne pomohli v ťažkej situácii sociálnemu ústavu pre ženy. Možno konštatovať, že asi najkrajšou odmenou bola radosť detí z hračiek a písacích potrieb, ktorými sa kapitánovi Sudimákovi a jeho pomocníkom podarilo treťou zbierkou rozveseliť tváre detí v materskej škôlke v Čajniciach.
Skutky kapitána Sudimáka a jeho kolegov, príslušníkov slovenského kontingentu pôsobiacich v misii EUFOR ALTHEA v LOT- C Višegrad v roku 2012, nás nenechávajú ľahostajnými. Dôkazom bola i nominácia na ocenie v ankete Vojenský čin roka.
V kategórii „Pomoc verejnosti“ a „Priateľ armády“ bol vybraný do užšej nominácie na ocenenie Ministra obrany v rámci ankety Vojenský čin roka. Hoci sa v tejto kategórii nestal jej laureátom, je pre nás jeho nominovanie v tejto kategórii významným ocenením jeho vykonaných činov. Za jeho prístup a ochotu pomáhať všetkým, ktorí to potrebujú, zo srdca ďakujeme!

Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012Dopravný prápor má nominovaného v ankete Vojenský čin roka 2012

Autor: Mgr. Janka Žáková , Foto: Mgr. Janka Žáková, kpt. Ing. Peter Sudimák - Dátum: 23.05.2013
Čítanosť: 13996
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share