Preskocit navigáciu

Minister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený Devín


Minister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený Devín

Minister obrany SR Martin Glváč spolu s ministrom vnútra Róbertom Kaliňákom a náčelníkom Generálneho štábu OS SR generálporučíkom Petrom Vojtekom navštívili záplavové oblasti v mestskej časti Bratislava – Devín. Od skorých ranných hodín v týchto miestach pomáhajú aj vojaci, ktorí zabezpečujú pre obyvateľov tejto mestskej časti kyvadlovú dopravu nákladným autom Tatra 815.

„Na požiadanie krízového štábu, alebo integrovaného záchranného systému vieme okamžite vyčleniť na pomoc všetkých vojakov, ktorí sú v pohotovosti. Sme pripravení pomáhať v ktorúkoľvek nočnú alebo dennú hodinu,“ uviedol šéf rezortu obrany.

Minister vnútra zhodnotil, že všetky zložky integrovaného záchranného systému si plnia svoje úlohy a sú pripravené na všetky scenáre aj v prípade, keby prišlo k narušeniu týchto hrádzí alebo by došlo k ďalšiemu ohrozeniu obyvateľov.

Počas dňa v Devíne pomáhali aj vojaci z bratislavskej posádky, ktorí plnili vrecia pieskom a stavali z nich protipovodňové bariéry. Situáciu počas dňa priebežne monitorovali aj dva vojenské vrtuľníky Mi-17.

„So starostkou Devína sme sa dohodli, že navýšime počet áut, aby sme zabezpečili lepšiu kyvadlovú dopravu pre obyvateľov, ktorí sú odrezaní od svojich obydlí. Budeme tu mať dve vozidlá, ktoré budú jazdiť až do noci a ráno opätovne ďalšie dve nasadíme. Samozrejme všetko závisí od zjazdnosti cesty, zatiaľ to ale vyzerá tak, že by to naše vozidlá mali zvládnuť,“ povedal náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Peter Vojtek.

V súvislosti s povodňami je v pohotovosti 600 vojakov zo západoslovenského regiónu a takmer 50 kusov techniky, vrátane člnov, vrtuľníkov, autobusu, žeriavu, či vodného čerpadla.


Minister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený DevínMinister obrany a náčelník GŠ navštívili zaplavený Devín

Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 05.06.2013
Čítanosť: 8827
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share