Preskocit navigáciu

Vojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do Štúrova


Vojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do Štúrova

Vojaci z Nitry pomáhali pri povodniach na juhu Slovenska celú noc. Až do 10-tej hodiny ráno pomáhali pri odstraňovaní priesaku vody v Novej Osade, pričom medzi mužmi boli aj dve vojačky. V Komárne naďalej zostáva k dispozícii vojenská Tatra 815.

Hladina Dunaja v južných častiach Slovenska je dnes ustálená. Vážne problémy však voda spôsobuje na sútoku Hrona a Dunaja. Preto sa vojaci dnes ráno na základe požiadaviek krízového štábu presunuli do Štúrova, pričom pri spevňovaní hrádzí a plnení vriec pieskom pomáha štyridsaťdva príslušníkov 12. mechanizovaného práporu Nitra a 13. mechanizovaného práporu Levice.

Do Štúrova dnes ráno prišiel aj náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek, aby sa oboznámil s aktuálnou situáciou.

„Na viacerých miestach sa v noci upevňovali priesaky, vojaci pieskom naplnili takmer dvetisícpäťsto vriec. Za ich snahu a vynaložené úsilie im patrí veľká vďaka. Príslušníkov Ozbrojených síl presúvame tam, kde ich naši občania potrebujú,“ povedal dnes generálporučík Peter Vojtek.

V Devíne počas dnešného rána a dopoludnia pomáhalo deväť vojakov so žeriavom AV15 a dvomi Tatrami 815 pri odstraňovaní mobilných bariér či rozvoze pohonných hmôt pre záchranné zložky. Aktuálne jedna Tatra 815 zabezpečuje prepravu materiálu a keďže hladina Dunaja v tomto úseku klesá, predpokladá sa skoré ukončenie činnosti príslušníkov OS SR. Vrtuľníky Mi-17 zostávajú v pohotovosti v prešovskom vrtuľníkovom krídle.

„Aj posledné dni preverili pripravenosť a schopnosť ozbrojených síl okamžite reagovať na akúkoľvek krízovú situáciu bez ohľadu na čas a rozsah. Na základe aktuálnej požiadavky krízového štábu pošleme popoludní do Štúrova ďalších dvadsať vojakov,“ uviedol minister obrany SR Martin Glváč.


Vojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do ŠtúrovaVojaci pomáhali v Komárne celú noc, presunuli sa do Štúrova

Autor: KaNGŠ - Andrea Hankoščáková, MO SR - KOd , Foto: OS SR - rtm. Tomáš Hmeľár - Dátum: 09.06.2013
Čítanosť: 10041
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share