Preskocit navigáciu

Výcvik špecialistov RCHBO Obranných síl Maďarska


Výcvik špecialistov RCHBO Obranných síl Maďarska

Veliteľ Výcvikového, analytického a zásobovacieho centra radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (VAaZC RCHBO) Čereňany podplukovník Martin Stanko dnes 25. júna oficiálne privítal špecialistov RCHBO Maďarských obranných síl.

Päťdesiatjeden špecialistov RCHBO z Maďarska sa počas tohto týždňa zúčastnia komplexného poľného výcviku s toxickými chemickými látkami (TCHL) vo Výcvikovom a testovacom centre RCHBO Čereňany. Veliteľom cvičiacich maďarských špecialistov RCHBO je major Tamás Berek, ktorý počas otvorenia výcviku vyzdvihol veľmi pozitívnu skúsenosť z predchádzajúcich cvičení realizovaných v priestoroch Výcvikového a testovacieho centra RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch a vysokú odbornosť personálu zabezpečujúceho výcvik ich vojakov.

Inštruktori z radov príslušníkov VAaZC RCHBO Čereňany počas celého vysoko špecializovaného poľného výcviku s reálnymi TCHL sa zameriavajú hlavne na detekciu a odber kontaminovaných vzoriek pomocou špeciálnej techniky a na splnenie všetkých požiadaviek kladených na personál. Sekundárnou úlohou v priebehu výcviku je aj prehĺbenie psychologickej odolnosti v záťažovej situácii pri výcviku s reálnymi TCHL a upevnenie dôvery cvičiacich v ochranné vlastnosti prostriedkov na individuálnu protichemickú ochranu, ale i v jej výkonové parametre odolnosti materiálu určeného na detekciu a dekontamináciu.


Výcvik špecialistov RCHBO Obranných síl MaďarskaVýcvik špecialistov RCHBO Obranných síl MaďarskaVýcvik špecialistov RCHBO Obranných síl Maďarska

Autor: OS SR - mjr. Igor Štefko , Foto: Ing. Jaroslav Valo - Dátum: 25.06.2013
Čítanosť: 8911
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share