Preskocit navigáciu

Vojenská rada NGŠ rokovala o rozvoji mechanizovaných spôsobilostí


Vojenská rada NGŠ rokovala o rozvoji mechanizovaných spôsobilostí

Členovia Vojenskej rady náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR sa dnes 3. júla 2013 stretli na pôde Generálneho štábu, aby prerokovali dôležité materiály.
Dnešné pracovné stretnutie viedol zástupca náčelníka GŠ OS SR generálmajor Miroslav Kocian z dôvodu účasti náčelníka GŠ generálporučíka Petra Vojteka na zahraničnej služobnej ceste v USA.

Prítomní členovia rady prerokovali a schválili koncepciu rozvoja mechanizovaných spôsobilostí. Účelom tejto koncepcie je zhodnotiť súčasný stav mechanizovaných spôsobilostí u jednotiek Pozemných síl OS SR vo všetkých hlavných aspektoch a poskytnúť návrhy a možnosti výstavby pre ďalšie smerovanie rozvoja ich mechanizovaných spôsobilostí, hlavných druhov techniky a výzbroje. Koncepcia zároveň rieši aj organizačné štruktúry, definuje výcvik personálu na nových druhoch bojovej techniky a ostatné podporné úlohy.

V ďalšej časti programu boli členovia rady informovaní o stave chorobnosti a úrazovosti profesionálnych vojakov OS SR v roku 2012 a stave racionalizácie výcvikových kurzov v Prápore výcviku Martin. V závere sa oboznámili aj s výsledkami kontroly inšpekčných tímov v operáciách medzinárodného krízového manažmentu.



Autor: KaNGŠ , Foto: Ilustračné foto - Dátum: 03.07.2013
Čítanosť: 9613
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share