Preskocit navigáciu

Noví inžinieri OS SR


Noví inžinieri OS SR

Rektor Akadémie ozbrojených síl generála M. R. Štefánika brigádny generál Boris Ďurkech v stredu 3. júla v aule akadémie slávnostne odovzdal diplomy sedemdesiatim dvom poručíkom Ozbrojených síl SR.

Absolventi v akademickom roku 2012-2013 v rámci externého inžinierskeho štúdia vyštudovali akreditované študijné programy: elektronické systémy, manažment obranných zdrojov, zbraňové systémy, zbrane a ich časti. Mimoriadnym štipendiom rektor ocenil najlepších absolventov študijných programov, ktorými sa stali Tomáš Nemergut, Zuzana Buryaneková a Viktória Kováčová.

„Majte na pamäti, že jedinou alternatívou, ako držať krok s vývojom a konkurenciou, je nepretržité vzdelávanie a rozvíjanie vlastných kvalít“, uviedol rektor vo svojom príhovore k novým inžinierom.

Akadémia ozbrojených síl si v tomto roku pripomenie 40 rokov od založenia vysokého vojenského školstva na Liptove. V súčasnosti je jedinou vojenskou vysokou školou v SR, ktorá poskytuje trojstupňové vysokoškolské, ale i celoživotné vzdelávanie profesionálnych vojakov, pripravuje odborníkov pre ministerstvo obrany, bezpečnostnú komunitu štátu a pre verejnú správu. Je školou s medzinárodnou akceptáciou a je súčasťou systému vysokoškolského vzdelávania Slovenskej republiky.


Noví inžinieri OS SRNoví inžinieri OS SR

Autor: AOS - Alena Haragová , Foto: autor - Dátum: 04.07.2013
Čítanosť: 10100
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share